lördag 23 oktober 2010

söndag 17 oktober 2010

"Do you remember collecting ladybugs"

Här kommer lite mer av det äldre jag gjort. Insektsmattorna visades på Väv08 i Leksand, tekniken är skaftväxling. Kändes tryggt att en hockeymålis vaktade mina vävar när inte jag var där, även om det var en Leksandsmålis.

Spindlar. Eller kuppjärk som de sa i Dalarna.


Lite inspiration.

Spindelsjal

Ännu en grej på tema "gamla saker".

måndag 11 oktober 2010

Rådjurstider

Har länge gått med en idé om att göra ett rådjursbroderi på en gammal kjol jag inte använder. När jag var ute och gick sent en kväll för ett par veckor sen såg jag ett rådjur i en av Stockholms södra förorter och tänkte att nu ska det bli av.

Ett vackert rådjurshalsband.

torsdag 7 oktober 2010

Rosor mot åskblå himmel

Ytterligare en gammal grej, från min första vävutbildning. En rosrya.

Morgonens utmaning...

...att försöka fota en spegel. En spegel jag prytt med virkade blommor.



Nämnde jag att jag gillar plåtburkar?

Filmisar.

Var på IKEA i veckan och kom hem med dessa.

Bussburk.

Pippi bakar.

Drömmar och annat smått



Små presenter.


lördag 2 oktober 2010

This ain´t your gramma´s embroidery!


Har ett yllebroderi på gång där jag hämtat inspiration från ett mönsterkit jag köpte när jag var i London och hälsade på en söt vän för ett och ett halvt år sen. Med mönstret följde en beskrivning av hur man broderar och det verkar ju inte så svårt eller hur!?

Regnbågspläden


En tydligare bild på plädarna jag vävde i början av sommaren. Ursäkta skrynklet.

Breakfast at Malou´s

Sconesfrukost med varm choklad. Den fina fina pippiburken har jag gått och suktat över ett tag och igår kunde jag inte motstå längre, nu kan jag njuta av den varje dag. Den och alla andra fina plåtburkar jag har. Bara att fylla även denna med hembakta småkakor.

Nu har rosorna i väven ändrat färg


Vissa veckor är bättre än andra

Det här är en sådan. Har fått brev från Japan, skivor från Island och Schweiz och en blomma från en person jag gjort glad. Det värmer i höstblåsten.

Anslags/inspirations/må bra-tavla...


...som började som ett terapiarbete för att jag skulle komma över min rädsla för tvestjärtar. Nu är den läbbiga lilla varelsen omringad av massa fint men inte har den blivit mindre otäck för det.

Lite gammalt

Här är lite broderier och sömnadsexperiment från ett par år tillbaka. Mattan stolen står på är ännu äldre, den vävde jag på min första vävutbildning på Gamleby folkhögskola och jag älskar den.



Lite detaljer.




Rosor i oranget och vitt...



...och nu har jag köpt tillbehör för att arbeta vidare med tyget så snart kommer det bli kragar. Massor med värmade kragar.