tisdag 16 november 2010

Kontakt



Lämnade en liten teaser här för ett tag sen. Nu är broderiet klart och presenten överlämnad. Det bidde en väska och jag hoppas min vän som fick väskan vågar använda den och framför allt att den ger utdelning.


Lite natur i vardagsrummet

I helgen var jag nere i Småland och blev satt i arbete av syster som ville ha ett träd på sin vardagsrumsvägg.

OH-apparaten kom väl till pass. Enkelt sätt att föra över skissen men framför allt en stor hjälp för att bestämma storlek på trädet.

Steg ett klart, stammen på plats.

Lillkusinerna kom över och mot slutet kunde en av dom inte hålla sig utan ville hjälpa till också.


Sådär. Fåglar, träd och soffa på plats och syster nöjd.

lördag 6 november 2010

Första onsdagen i november varje år...

...är det gesäll- och mästarbrevsutdelning i Stadshuset i Stockholm. För två år sen var det jag som stod i gyllene salen med fjärilar i magen väntandes på att gå ner för trapporna till den stora salen för att ta emot mitt gesällbrev och min silvermedalj. I år var det min vän Louises tur. Inte utan att ett par fjärilar hittade tillbaka när jag väntade på att hon skulle få ta emot sitt gesällbrev, sin medalj och sin fanfar. Louise fick nämligen full pott på sitt gesällarbete i broderi, 5 poäng, och därmed en stor silvermedalj och en fin fanfar. Till skillnad från mig som snubblade på mållinjen med mina 4,9 poäng, blev utan fanfar och fick nöja mig med en liten silvermedalj. Snubblande nära som sagt. Stort grattis till Louise, en mycket begåvad ung brodös.



måndag 1 november 2010

En frostig morgon


Sökes

Vad återstår att se...